Ficat de miel la pachet
Ingrediente :
- 300 gr ficat de miel
300gr ciuperci
1 pachet aluat foitaj
1 lingurita rozmarin
5 gr sare
2 linguri seminte de susan
1 ou ptr uns
1 ceapa mare
3 gr nucsoara
300 gr dulceata de agrise+250 ml vin rosu sec+1-2 linguri zahar pentru sos
3 linguri ulei
3 gr piper
Mod de preparare :
Pune ingredientele pentru sos intr-o cratita, pe foc mic, si amesteca pana se formeaza sosul, mai groscior(dulceata de agrise,vinul ).Pune ficatul, taiat in bucati mici, cu sare, piper si rozmarin si lasa-le o ora la rece.Caleste ceapa si ciupercile in 3-4 linguri cu ulei si un praf de sare. Cand s-au inmuiat, pune condimentele si ficatul cu rozmarin. Lasa pe foc amestecand pana cand ficatul isi schimba culoarea. Adaugi jumatate din cantitatea de sos de agrise si mai lasa 3-4 minute pe foc, amestecand continuu ca sa patrunda sosul peste tot. Taie aluatul in 4, pune umplutura in mijlocul fiecarui patrat, impacheteaza, unge cu ou batut si presara seminte de susan. Da la cuptorul incins, la foc potrivit pentru 30 minute. Se serveste cu sos de agrise alaturi.Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu