Recent Posts

sâmbătă, 4 august 2012

Inghetata de cacao

Inghetata de cacao 

Ingrediente :

  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao neagra
  • un praf de sare
  • 1 lingura rom
  • 100 gr zahar
  • frunze de menta si visine ptr ornat

Mod de preparare :

 Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se albeste.Se incalzeste laptele usor si se toarna in fir subtire peste oua,amestecan incontinuu,dupa ce in prealabil am amestecat si cacaua.Se pune vasul la bain-marie si se amesteca pana ce compozitia se ingroase.Se da jos si se lasa la racit(punem cratita cu fundul intr-un vas cu apa rece )Amestecam compozitia racita cu romul si frisca batuta spuma tare,o omogenizam si o punem intr-un vas cu capac la congelator.Amestecam din ora in ora de 2-3 ori pentru a nu se forma ace de gheata.Servim inghetata ornata cu frunze de menta si visine .
 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...