Publicat de
Ecaterina Mihaela
Bors taranesc cu aripi de pui
Ingrediente Bors taranesc cu aripi de pui :
- 500 gr aripi de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov mare
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras portocaliu
- 150 gr mazare congelata
- 150 gr fasole verde
- sare
- piper
- 500 ml bors
- 400 gr rosii bine coapte
- 1 lingura orez
- leustean si marar tocate fin
- smantana ptr dres
Mod de preparare Bors taranesc cu aripi de pui:
Se curata legumele(ceapa,morcovul si ardeii ) si se toaca cubulete.Aripile de pui se curata,eventual se parlesc daca mai este nevoie si se spala bine.Se pun la foc cu apa rece.Se spumeaza bine,apoi se pun legumele.Dupa ce legumele s-au inmuiat de jumate se pune orezul si se mai lasa 10 minute.Se adauga rosiile mixate.Separat se fierbe borsul si se toarna in oala.Se potriveste gustul de sare ,piper macinat.Inainte cu 5 minute de a fi gata se pune leusteanul si mararul tocat fin.Se serveste dreasa cu smantana.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu