Publicat de
Ecaterina Mihaela
Inghetata de caise
Ingrediente :
- 500 gr caise bine coapte
- 150 gr zahar pudra
- 300 gr smantana de frisca
- 150 gr lapte
- 2 linguri esenta de migdale
- 4 galbenusuri
- frunze de menta si bete de ciocolata ptr decor
Mod de preparare :
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul,apoi se toarna in fir subtire laptele caldut peste oua.Se pune craticioara in bain-marie si se amesteca pana se ingroase ,fara a fierbe.Se da jos si se raceste Se mixeaza bine caisele pana obtinem un piure fin.Se amesteca piureul de caise cu crema de oua,esenta de migdale si smantana batuta spuma tare.Se omogenizeaza si se pune la congelator intr-un vas.Din ora in ora se amesteca in vasul cu inghetata ptentru a nu se forma ace de gheata.Se serveste ornata cu frunze de menta si bete de ciocolata sau dupa preferinta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu