Recent Posts

joi, 9 august 2012

Fasole batuta

Fasole batuta


Ingrediente:

  • 300 gr fasole uscata alba cu bobul mic
  • 1 ceapa+2 ptr prajeala
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras galben
  • 1 bucata mica telina
  • cimbru uscat
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • 3-4 catei usturoi

Mod de preparare:

 Se pregateste fasolea cu o seara inainte.Se alege de impuritati,se spala bine ,apoi se pune la fiert cu apa cat sa o depaseasca putin.Se dau cateva clocote,apoi se scurge printr-o sita.
Se pune din nou la foc fasolea cu apa calda,o cantitate de apa dubla fata de cantitatea de fasole.Dam cateva clocote,stingem focul,o acoperim si o lasam pana a doua zi.
A doua zi scurgem apa,clatim fasolea,apoi o punem la foc impreuna cu  zarzavaturile intregi,curatate si spalate,cimbru si un pic de sare.Lasam sa fiarba pana se inmoaie suficient si bobul se sparge singur.
Scurgem zeama intr-un vas(nu o aruncam deoarece din ea facem o delicioasa supa de post).
Curatam cele 2 cepe,le spalam si le taiem julien.Le punem la calit impreuna cu uleiul.Picuram din cand in cand cate o lingura de apa.Cand ceapa s-a inmuiat suficient punem boiaua dulce si mai lasam putin.Avem grija ca in momentul in care punem boiaua sa fie si un pic de apa.Cand apa a scazut stingem pentru a nu praji boiaua.
Mixam fasolea impreuna cu toate zarzavaturile,adaugam usturoiul pisat,apoi turnam in fir subtire uleiul de pe ceapa calita,amestecand intr-una ca la maioneza pana incorporam tot uleiul.Daca mai este nevoie punem sare.Punem intr-un vas ,ornam deasupra cu ceapa calita ramasa si dam la rece.
Servim langa o salata de ardei kapia. sau orice salata acra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...