Ciusca de ardei kapia
Ingrediente Ciusca de ardei kapia:
- 1/2 kg ardei kapia
- 2 linguri ulei
- sare
- 2 -3 catei usturoi
- 1 lingura zahar
- 2 linguri otet
- 1 cana apa
- piper verde boabe
- 2 foi de dafin
Mod de preparare Ciusca de ardei kapia :
Se curata ardeii,se spala si se taie in jumatati sau sferturi in functie de marime.Se pun impreuna cu uleiul intr-o tigaie adanca ,se acopera si se lasa sa se prajeasca.Se intorc din cand in cand ptr a nu se arde.Cand s-au inmuiat suficient,se presara sare peste ei,se stinge focul si se lasa acoperiti cu capacul 15 minute.
Se ia capacul si se desprinde pielea de pe fiiecare ardei,apoi se pun intr-un castron.
Dupa ce am terminat toti ardeii de curatat,in vasul in care am prajit ardeiul punem apa,zaharul,otetul,foaia de dafin,piperul boabe si usturoiul tait felii.Se dau 2-3 clocote si se toarna peste ardei .
Se acopera si se lasa la temperatura camerei sa se raceasca,apoi se dau la frigider pana in momentul servirii.
Puteti coace ardeii kapia si intregi pe o plita,apoi se scot intr-un vas ,se sareaza si se lasa acoperiti 15 minute pentru a se putea curata mai usor de pielite.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu