Recent Posts

joi, 9 august 2012

Ciusca de ardei kapia

Ciusca de ardei kapia

ciusca de ardei kapia

Ingrediente Ciusca de ardei kapia:

  • 1/2 kg ardei kapia
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 2 -3 catei usturoi
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri otet
  • 1 cana apa
  • piper verde boabe
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare Ciusca de ardei kapia :

 Se curata ardeii,se spala si se taie in jumatati sau sferturi in functie de marime.
Se pun impreuna cu uleiul intr-o tigaie adanca ,se acopera si se lasa sa se prajeasca.Se intorc din cand in cand ptr a nu se arde.Cand s-au inmuiat suficient,se presara sare peste ei,se stinge focul si se lasa acoperiti cu capacul 15 minute.






Se ia capacul si se desprinde pielea de pe fiiecare ardei,apoi se pun intr-un castron.
Dupa ce am terminat toti ardeii de curatat,in vasul in care am prajit ardeiul punem apa,zaharul,otetul,foaia de dafin,piperul boabe si usturoiul tait felii.Se dau 2-3 clocote si se toarna peste ardei .







Se acopera si se lasa la temperatura camerei sa se raceasca,apoi se dau la frigider pana in momentul servirii.


Puteti coace ardeii kapia si intregi pe o plita,apoi se scot intr-un vas ,se sareaza si se lasa acoperiti 15 minute pentru a se putea curata mai usor de pielite.




 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...