Ciorba de fasole verde cu scaricica
Ingrediente Ciorba de fasole verde cu scaricica :
- 500 gr fasole verde rotunda
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucatica telina
- 2 linguri ulei
- 1 bucata scaricica
- 2 oua
- smantana
- sare
- piper
- patrunjel verde
- 1 lingura otet de mere
Mod de preparare Ciorba de fasole verde cu scaricica :
Se curata fasolea verde ,se rup capetele si se taie in bucati potrivite.Scaricica se taie in bucati potrivite(adica dupa fiecare os) si se pune la fiert cu apa cat sa o acopere.Se da cateva clocote,apoi se scurge apa si se clateste.Fasolea verde se pune la fiert in apa cu putina sare,se lasa 15-20 de minute,apoi se adauga scaricica.Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica.Se pune la distuit in ulei,apoi se adauga telina data pe razatoare si ceapa tocata fin.Adaugam cate 1 lingura de apa,pana se inmoaie legumele,apoi se pun peste fasolea verde. Se acopera cu apa atat cat este nevoie,sa nu fie prea deasa,se potriveste gustul de sare,piper .Intr-un castron se bat ouale cu smantana si otetul,se adauga cate putina zeama fierbinte peste oua,batand intr-una pana crestem temperatura din vas.
Stingem focul si turnam ouale batute in ciorba,amestecand intr-una.Presaram patrunjel verde in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu