Publicat de
Ecaterina Mihaela
Ardei umpluti cu orez
Ingrediente :
- 1 kg ardei gras mai mare
- 1 cana orez cu bob rotund
- 1 ceapa
- 1 morcov
- sare
- piper boabe
- patrunjel verde pentru decor
- 3-4 linguri ulei
- 1 frunza de dafin
Mod de preparare :
Se curata ceapa,se toaca fin si se pune la calit impreuna cu morcovul ras mare in 2 linguri de ulei .Cand s-au inmuiat (mai adaugam 1-2 linguri de apa daca este nevoie ),punem orezul spalat si il lasam 1-2 minute ,amestecand incontinuu.Acopeim cu 3 cani apa ,punem sare,piper si foaia de dafin,acopeim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic,amestecand usor din cand in cand.Can orezul a absorbit toata apa,dam jos.Ardeii ii spalam,ii taiem in 2pe lungime si scoatem cotorul.Presaram putina sare,apoi ii umplem cu orez.Ii punem in tava ,punem restul de ulei si 1/2 de cana de apa si ii bagam la cuptor pana se inmoaie si ardeii si apa scade (30 de minute )
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu