Recent Posts

luni, 30 iulie 2012

Tort cu mascarpone si visine

Tort cu mascarpone si visine

 



Tort cu mascarpone si visine

Ingrediente:

  • 5 gr praf de copt
  • 200 gr frisca
  • 10 gr gelatina
  • 6 linguri  zahar
  • 150 gr zahar pudra
  • 5 lingura faina
  • 2 lingura cacao
  • 250 gr  mascarpone
  • 6 oua intregi+2 galbenusuri ptr crema
  • 1 compot mare visine fara samburi
  • 1 plic jeleu visine 
  • 30 gr ornamente ciocolata ptr decor 

Mod de preparare :

 Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se bate in continuare.Se pun galbenusurile,apoi faina amestecata cu cacao si praful dfe copt .Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor ptr 40 de minute.Se scoate,se raceste ,apoi se taie in 2 felii pe orizontala.
Ptr crema se pun galbenusurile cu jumatate din zahar la bain-marie.Restul de zahar se amesteca cu mascarponele.Gelatina se hidrateaza in 70 ml zeama de la compotul de visine,apoi se toarna peste galbenusuri,se omogenizeaza,amestecand mereu pana se infierbanta,fara a clocoti..Se da compozitia de ou jos si se lasa la racit.Se amesteca mascarponele cu crema de ou,frisca batuta spuma tare,se omogenizeaza,apoi se pun visinele.Se monteaza tortul in tava in care a fost copt blatul.Se pune hartie de copt,se pune primul,blat,3/4 din crema,blatul al doilea,restul de crema.Se da la rece ptr cateva ore.Se face jeleul conform instructiunilo de pe plic.Se pune tortul pe un platou si se toarna jeleul desupra.Se presara fulgi sau ornamente de ciocolata.Se lasa la rece pana in momentul servirii.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...