Publicat de
Ecaterina Mihaela
Portofele de pui
Ingrediente:
- 2 rosii
- 1/2 legatura patrunjel
- 50 gr cascaval ras
- 4 bucati de piept de pui
- sare
- piper verde boabe si macinat,1 foaie de dafin
- ulei
- 200 gr pasta de rosii
- 100 ml vin rosu
- 2 linguri smantana
- rozmarin
- cimbru
Mod de preparare :
Se curata rosiile de cotoare si seminte si pulpa se taie cubulete.Se toaca patrunjelul.Se amesteca cu rosiile si cascavalul ras.Se spala carnea,se sterge si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit se taie un buzunaras.Se presara sare,piper macinat ,rozmarin si cimbru.Se umplu buzunarul cu amestecul de rosii,se fixeaza cu scobitori si se pun bucatile de piept la prajit in ulei incins.Se scot pe un platou si se pastreaza calde.Se amesteca pasta de rosii cu vinul ,foaia de dafin,piper verde si putina apa.Se dau in fiert se adauga putin rozmarin si smantana si se infierbanta ,fara a se mai fierbe in clocot.Se servesc portofelele calde langa sos si piure de cartofi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu