Recent Posts

duminică, 29 iulie 2012

Coupe-Jacques

Coupe-Jacques

 Ingrediente:

  • 50 gr ciocolata rasa
  • -4-5 frunze de menta ptr ornat
  • 200 gr inghetata de lamaie
  • 6 lingura lichior dupa preferinta
  • 200 gr fructe proaspete(portocale,lbanane sau orice fructe de sezon)
  • 100 ml gr frisca ptr ornat

Mod de preparare :


Ptr inghetata de lamaie avem nevoie de 400 ml apa,300 gr zahar,2 lamai,150 gr frisca.
Din apa si zahar se fierbe un sirop gros.Se rade lamaia si se stoarce zeama.Peste siropul fierbinte se rupe lamaia rasa si se acopera .Se lasa pana se raceste.Se adauga zeama de lamaie ,apoi se toarna in fir subtire peste frisca batuta spuma.Se pune intr-o caserola si se da la congelator ptr 5-6 ore.Se scoate inghetata din congelator cand este gata si se pun in cupe de inghetata cate 3 cupe de inghetata.Se taie bananele felii,iar portocalele se desfac de pielite.Se pun peste inghetata felii de fructe.Se stropesc cu lichior dupa preferinta(Eu am folosit lichior de banane si de zmeura)Se pune cu ajutorul posului putina frisca,ciocolata rasa si frunze de menta.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...