Publicat de
Ecaterina Mihaela
Tarta cu mac si pere
Ingrediente Tarta cu mac si pere:
- 50 gr unt
- 300 ml lapte
- 50 ml rom
- 50 gr zahar
- 400 gr faina
- 200 gr unt
- 100 gr zahar
- 1 buc. ou
- 300 gr gr mac
- 100 gr pesmet de biscuiti
- 300 gr pere
Mod de preparare Tarta cu mac si pere:
Din faina,100 gr zahar,1 ou,200 gr unt se framanta un aluat care se da
la rece ptr 1/2 de ora.Pentru umplutura se topesc cei 50 gr unt,se
adauga zaharul(50 gr),macul,laptele si se fierbe la foc mic cateva
minute.Se da jos,se adauga romul,pesmetul si amesteca bine.Se imparte
aluatul in doua parti.Prima bucata de aluat (putin mai mult de
jumatate) se intinde si se tapeteaza cu ea o forma de tarta.Se pune 1/2
din umplutura de mac,apoi perele taiate felii,restul de
umplutura.Deasupra se face un grilaj din restul de aluat.Se da la cuptor
ptr 45 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu