Recent Posts

marți, 10 iulie 2012

Tarta cu jambon si piept de pui

Tarta cu jambon si piept de pui

Tarta cu jambon si piept de pui

IngredienteTarta cu jambon si piept de pui:

  • 300 gr piept de pui
  • 3 buc. oua
  • 100 gr margarina
  • 2 lingura ulei
  • 5 gr rozmarin
  • 5 gr sare
  • 5 gr cimbru
  • 400 ml smantana
  • 500 gr faina
  • 1 buc. ou
  • 3 gr piper
  • 2 lingura gris
  • 100 ml apa calduta
  • 1/2 cub drojdie
  • 150 gr jambon
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 gr sare

Mod de preparareTarta cu jambon si piept de pui

 Se amesteca toate ingredientele ptr aluat(apa,sare,drojdie,faina,margarina topita ),se framanta bine cu apa calduta atata cat sa iasa un aluat moale,care se lasa sa creasca la cald.Se fierbe pieptul de pui,se lasa la racit,apoi se taie cubulete mici.Se prajeste jambonul taiat feliute mici in 1-2 linguri ulei.Se amesteca pieptul de pui,jambonul prajit,ceapa verde tocata marunt,patrunjelul tocat,smantana,sare,piper,cimbru , rozmarin si ouale batute( din care se opreste putin sa ungem foaia de deasupra).Se unge o forma rotunda cu margarina.3/4 din aluat se intinde pe fundul si pe marginile formei.Se presara grisul,apoi se toarna compozitia de carne.Se intinde restul de aluat,se taie fasii si se intinde deasupra sub forma de gratii.Se unge cu oul pastrat.Se da la cuptorul preincalzit 40-45 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...