Publicat de
Ecaterina Mihaela
Supa de ghebe cu galuste
Ingrediente:
- 300 gr ghebe
- 1 buc telina
- 120 gr fasole verde
- 1 buc morcov
- 100 gr mazare
- 2 gr praf de copt
- 2 linguri ulei
- 1 buc ceapa
- sare
- piper
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura baza ptr mancare
- smantana ptr servit
Mod de preparare :
Se curata ceapa,morcovul si telina,se spala si se taie cubulete.Se
incinta uleiul intr-o oala,se pun legumele si se distuie cateva
minute.Se pune apa(1,5 litru) si se lasa la fiert la foc mic.Cand
legumele sunt aproape fierte se pun ghebele si se mai lasa la fiert 10
minute.Se pune sarea,piperul si baza ptr mancare in oala.Se bate oul ,se
pune grisul si praful de copt.Cu lingurita se ia din amestec si se pun
in oala.Se lasa sa fiarba.Se stropesc din cand in cand cu putina apa
rece.Se opreste focul.Se serveste cu patrunjel verde tocat fin presarat
deasupra si smantana.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu