Publicat de
Ecaterina Mihaela
Cremsnit
Ingrediente:
- 250 gr margarina
- 14 lg faina+7 linguri
- 200 ml apa
- 1 lg ulei
- 1 lg otet
- un praf de sare
- 1 l lapte
- 5 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 10 gr gelatina
- 200 ml frisca lichida
- 5 lg amidon
- 10 ml esenta de vanilie
- 4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie ptr ornat.
Mod de preparare:
Se incepe cu prepararea foilor.Se amesteca margarina cu cele
7 lg faina .Se pune restul de faina intr-un castron,se face o adancitura la
mijloc in care se pune apa,uleiul,otetul,sarea.Se amesteca aluatul pana
devine omogen si moale.Se intinde pe o
planseta infainata.Se intinde easupra 1/3 din margarina amestecata cu faina.Se
impatureste foaia,aducand marginile spre interior.Se lasa la rece ½ de
oara,apoi se repeat operatiunea de inca 2 ori.Se imparte aluatul obtinut in 2
parti.Se intinde fiecare foaie si se pune pe fundul unei tavi la copt.Se pune
gelatina la hidratat in 150 ml lapte rece.Se pun intr-o oala galbenusurile,zaharul,amidonul.Se
toarna cate putin lapte caldut,amestecand continuu.Se pune la foc mic sau
bain-marie pena crema se ingroase.Se da jos si se amesteca cu gelatina hidratata ,amestecan intai gelatina cu 2-3
linguri crema fierbinte.Se lasa crema la racit,apoi se amesteca cu frisca
batuta spuma tare si esenta de vanilie..Se pune in tava pe fundul careia au
fost coapte foile prima foaie,crema,apoi cea de-a doua foaie.Pentru a fi taiata
mai usor,puteti taia foaia de deasupra in patrate inainte de a fi pusa peste
crema.Se da la rece pentru cateva ore.Se pudreaza deasupra cu zahar pudra cu
aroma de vanilie.
-
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu