Publicat de
Ecaterina Mihaela
Supa de rosii cu fidea
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras galben
- 1/2 buc telina mai mica
- 600 gr rosii bine coapte
- fidea
- sare
- piper
- leustean verde
- 3 linguri ulei
Mod de preparare
Se curata legumele.Morcovul si telina se dau pe razatoarea mica,iar ceapa si ardeiul gras se toca fin.Se pun legumele in uleiul incins si se calesc cateva minute,amestecand mereu.Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba 15 minute(pana se inmoaie).Rosiile ,spalate si curatate de cotoare ,se dau pe razatoare sau se mixeaza si se pun peste legume.Se fierb inca 10 minute,se completeaza cu apa ,in functie de cat de groasa vrem sa fie,se pune sarea si piperul.Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si se pune fideaua si leusteanul tocat fin.Se lasa 5 minute si se stinge focul.
Mici secrete:-daca vrem ca supa sa nu se mai ingroase dupa ce stingem focul adaugam o cana de apa rece.
-daca mofturosii din casa nu vor sa vada verdeata in farfurie,puneti-o intreaga,iar inainte de servire o puteti scoate.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu