Recent Posts

miercuri, 25 iulie 2012

PRAJITURA CU MAC SI CAISE

Prajitura cu mac si caise

Ingrediente:


  • 400 gr faina
  • 125 gr zahar pudra
  • 250 gr unt
  • 3 oua(pentru aluat
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 100 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 oua(ptr crema de branza)
  • 300 ml lapte
  • 120 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr mac macinat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara(ptr umplutura de mac)
  • 70 gr unt
  • 70 gr zahar tos
  • 70 gr faina(ptr aluatul nisipos
  • 600 gr caise

    Mod de preparare

    Se amesteca toate ingredientele de la aluat si se framanta o coca potrivit de tare, care se lasa la frigider 30 de minute.Pentru crema de branza  se amesteca branza cu zaharul,esenta de vanilie si ouale.Pentru umplutura de mac  se pune la fiert laptele cu zaharul.Cand da in fiert se adauga macul macinat,zaharul vanilat si se mai lasa 5 minute.Se da deoparte ,se adauga coaja de lamaie si scortisoara si se lasa la racit.Pentru aluatul nisipos se amesteca faina cu untul moale si zaharul cu varful degetelor.Din aluatul care a stat la rece se intinde o foaie pe fundul tavii..Se intinde umplutura de mac,apoi cea de branza,,deasupra se pun caisele taiate felii.Se presara aluatul nisipos.Se coace la foc potrivit,in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute.Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.

     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...