Rosii umplute cu spaghetti
Ingrediente:
- 200 gr piept de pui
- 2buc galbenusuri
- 1 lingura ulei de masline
- 3 gr sare
- 2 lg ulei de floarea soarelui
- 2 linguri smantana
- 3 gr piper
- 3 gr busuioc uscat
- 2 buc catei usturoi
- 12 buc rosii mai mari
- 1 buc dovlecel
- 250 gr spaghetti
- 150 gr branza tare
Mod de preparare:
Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare.Se scurg,se spala sub jet de apa rece,se lasa sa se scurga si se amesteca cu uleiul de masline.Rosiile se spala,se taie capacul,se scoate miezul,se presara cu sare si piper dupa gust si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu ulei.Carnea si dovleceii curatati se taie cubulete,iar usturoiul se toaca marunt.Se incinge uleiul de floarea-soarelui intr-o tigaie,se adauga carnea,se pune sare si piper si se lasa sa se rumeneasca.Se adauga dovleceii,usturoiul si se mai lasa 5 minute.Se pun spaghetele,se pune busuiocul ,se amesteca bine si se umplu rosiile.Se rade branza si se amesteca cu smantana si galbenusurile.Se introduc rosiile umplute in cuptorul preincalzit si se coc la foc mic 20 de minute..Se scot,se toarna crema de branza peste umplutura si se mai introduc la cuptor ptr 10 minute.Se servesc calde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu