Recent Posts

marți, 10 iulie 2012

Ficat de vitel Berliner Art

Ficat de vitel "Berliner Art"

Ficat de vitel Berliner Art 

Ingrediente Ficat de vitel Berliner Art :

  • 600 gr ficat vitel
  • 60 gr unt
  • 2 gr sare
  • 2 linguri smantana
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • 2 bucati mere acrisoare
  • 2 bucati ceapa(mai mare)
  • o lingura coniac
  • 2 gr piper macinat
  • 100 ml apa sau supa

Mod de preparare Ficat de vitel Berliner Art :


Se taie ficatul in bucati potrivite,se sterge si se indeparteaza pielitele.Se scoate cotorul de la mere si se taie in felii de cca 1 cm .Se stropesc cu zeama de lamaie.Ceapa se taie jumatati,apoi felii nu foarte subtiri.Se da ficatul prin faina si se pune la prajit intr-o tigaie in jumatate de unt cate 2 min pe fiecare parte.
Se scoate din tigaie,se pune intr-o tava termorezistenta si se da la cuptor la 100 grade,preincalzit,10-15 minute(interiorul ficatului trebuie sa ramana roz).Se prajesc merele in unt cateva minute,apoi se scot.Se prajesc si rondelele de ceapa.Se aseaza bucatile de ficat pe platou.Deasupra se pun felii de mere si jumatate din cantitatea de ceapa .Jumatatea cealalta de ceapa se lasa sa se rumeneasca bine si se stinge cu coniac si supa.Se lasa sa fiarba 10 minute.Se mixeaza,se adauga sarea,piperul si smantana.Se serveste impreuna cu ficatul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...