Cocktail de creveti cu naut
Ingrediente:
- 2 buc. morcov
- 1/2 buc. telina
- 2 buc. galbenusuri
- 2 linguri ulei de masilne
- 3 gr sare
- 500 gr creveti
- 300 ml vin alb
- 1 lingurita amidon
- 3 gr piper
- 1 legatura marar
- 2 buc. catei de usturoi
- 2 buc lamai
- 200 gr boabe de naut
- 1 buc ceapa mica
Mod de preparare
Nautul se pune la inmuiat cu o seara inainte,se fiebe si se scurge de apa.
Intr-o oala se pun 700 ml apa si vinul,putina sare si se lasa sa fiarba.Cand clocoteste se adauga crevetii si se lasa sa fiarba 3-5 minute.Se scot cu o spumiera,si se lasa la racit.Ceapa si usturoiul se toaca fin.Se pun la bain marie galbenusurile,sucul de la o lamaie,amidonul,uleiul de masline si condimentele.Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa fiarba pana se ingroase.Morcovii si telina se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare.Se amesteca bine cu sare ,piper si zeama de lamaie.Intr-o cupa se pun straturi alternative cu creveti,legume si sos,se presara marar si se serveste.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu