Recent Posts

luni, 24 ianuarie 2022

Parizer de pui cu masline

 

Parizer de pui cu masline


Vazusem de ceva retete de parizer de casa de pui si ma tentasera, asa ca am zis sa incerc si eu, mai ales ca imi place parizerul. Chiar a iesit delicios si este mult mai sanatos decat cel din comert.Eu l-am facut cu masline umplute cu gogosari, insa puteti sa il lasati simplu.

Ingrediente:

  • pulpele si pieptul de la un pui de tara
  • 1 plic gelatina
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingurita pudra de sfecla
  • masline verzi umplute
Mod de preparare:
Spalam bine si curatam de eventuale resturi carnea de pui. Putem sa lasam pulpele intregi sau le taiem pe jumatate, asa cum am facut eu.
Pentru a reduce timpul de fierbere a carnii de pui am pus carnea la fiert in oala sub presiune.
Asadar asezam carnea in oala sub presiune si o acoperim cu apa rece.
Punem capacul si fierbem pana carnea este foarte moale si se desface usor in fasii.Timpul va depinde de cat de tare este carnea.
Daca aveti o carne mai tare puneti un pic mai multa apa in vas.
Scoateti carnea si o lasati sa se raceasca intr-o farfurie, dupa care o scoateti de pe oase si o desfaceti in  fasii cu o furculita.Eu am lasat si o parte din piele pentru a nu fi foarte sec parizerul.
Am obtinut 450 gr carne.
Intr-un vas am strecurat 300 ml din zeama in care a fiert carnea si am pus-o sa dea in clocot cu sare si piper.
Hidratam gelatina intr-o cana in 3 linguri apa sau zeama de carne rece.
Adaugam pudra de sfecla peste ea, apoi turnam putina zeama fierbinte si omogenizam bine. Cand gelatina este dizolvata bine turnam amestecul in zeama fierbinte si il lasam sa se racoreasca la temperatura camerei.
Punem carnea impreuna cu usturoiul intr-un robot de bucatarie sau blender de putere mare si incepem sa mixam turnam cate putin din amestecul lichid.
Daca este nevoie sau vrem sa obtinem un parizer nu foarte dens putem sa mai adaugam zeama de carne(eu am adaugat pana la 390 ml).Potrivim gustul de sare si piper.
Taiem gatul unei sticle de plastic de 1,5 l si turnam compozitia de carne, asezand si maslinele din loc in loc. Acoperim gatul cu o folie alimentara si punem sticla la frigider peste noapte.
A doua zi taiem sticla pe o parte cu o foarfeca si scoatem parizerul.
Il pastram la frigider acoperit cateva zile.








Parizer de pui cu masline

Parizer de pui cu masline


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...