Recent Posts

marți, 27 decembrie 2016

Cornulete cu gem si nuca

Cornulete cu gem si nuca

Cornulete cu gem si nuca

Cornuletele pufoase, care se topesc in gura raman preferatele mele de Craciun .

Ingrediente pentru Cornulete cu gem si nuca:

  • 200 gr osanza
  • 460 gr faina
  • 100 gr zahar pudra 
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 10 linguri apa rece
  • gem de prune si nuci macinate ptr umplutura
  • zahar pudra ptr  tavalit

Mod de preparare:

Amestecam osanza cu oul, zaharul pudra, apa si otetul. Adaugam faina cu praful de copt si framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il dam la rece 1/2 de ora. Impartim aluatul  in 8-10 parti egale. Intindem fiecare parte in forma de cerc pe care il taiem in 8 triunghiuri.Amestecam gemul de prune cu nuca macinata. Punem cate o lingurita de\in amestec la baza triunghiului.Rulam triunghiul spre varf, formand cornulete. Asezam cornuletele in tava. Dam tava la cuptorul preincalzit pana se albesesc ( 15 minute) Scoatem cornuletele si le tavalim prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti. Pastram cornuletele in cutii cu capac.
Cornulete cu gem si nuca


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...