Recent Posts

marți, 27 decembrie 2016

Rulada cu crema de lichior de oua

Rulada cu crema de lichior de oua


Rulada cu crema de lichior de oua

 Ingrediente:

Blat:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 5 linguri faina

Crema:

  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 4-5 linguri lichior de oua 

Mod de preparare:

 Punem frisca si cioolata rupta bucatele intr-un castron. Asezam castronul cu fundul pe o craticioara in care am pus putina apa si o punem la foc. Amestecam pana ciocolata se topeste si frisca se infierbanta. Dam jos si lasam amestecul sa se raceasca bine, mai intai la temperatura camerei, apoi la frigider.
Pregatim rulada. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Adaugam uleiul, apoi faina cernuta. omogenizam usor compozitia si o punem intr-o tava, pe hartie de copt. Coacem blatul de rulada, pana se aureste usor. Scoatem  blatul si il rulam pe lungime, cu tot cu hartie. Lasam rulada sa se raceasca.
Dupa ce crema s-a racit o  mixam pana se intareste. Cand este aproape gata adaugam lichiorul si o mixam in continuare pana se intareste. Derulam rulada, scoatem hartia si o ungem cu 3/4 din crema, restul pastrand pentru ornat.  Asezam rulada pe un platou si o ornam cu crema pastrata. Dam rulada la rece pana in momentul servirii, cand o portionam.
Rulada cu crema de lichior de oua
 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...