Coaste de miel cu piure de mazare
Ingrediente pentru Coaste de miel cu piure de mazare:
- coaste de miel
- 200 ml vin alb
- 300 gr mazare congelata
- sare
- piper negru macinat
- cimbru uscat
- menta uscata
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 linguri smantana grasa
- supa de legume(cat sa acopere mazarea)
Mod de preparare pentru Coaste de miel cu piure de mazare:
Coastele de miel le spalam , le scurgem bine, apoi presaram deasupra sare, piper negru macinat,2 catei de usturoi zdrobiti, menta si cimbru.Le asezam intr-o tava turnam vinul, acoperim tava cu o folie de aluminiu si le lasam la rece cel putin 1/2 de ora.Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute,apoi scoatem folia de aluminiu si le lasam pana zeama scade aproape in totalitate. Ocazional stropim carnea cu zeama din tava.Pentru piure punem mazarea intr-o craticioara o acoperim cu supa de legume, adaugam un catel de usturoi si o punem la fiert pana se inmoaie bine(aproximativ 15 minute). Adaugam sare, piper, putina menta si mai dam cateva clocote.
Dam jos si mixam mazarea impreuna cu smantana.
Servim piureul cu costitele calde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu