Recent Posts

luni, 16 mai 2016

Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema cu sampanie, mascarpone si piersici

Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema cu sampanie, mascarpone si piersici


Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema cu sampanie, mascarpone si piersici

Ador crema de sampanie sau vin , asa  ca o folosesc de multe ori in torturi, in diferite combinatii. Acum am combinat-o cu compot de piersici si mascarpone. A iesit ceva divin.

Ingrediente pentru Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema cu sampanie, mascarpone si piersici:

    • Blat:8 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 7 linguri faina,2 linguri cacao neagra
    • 200 gr piscoturi
    • Crema:5 galbenusuri, 1 compot mare de piersici,500 gr mascarpone,100 gr zahar, 200 ml frisca, 1 plic de gelatina, 150 ml sampanie cu gust de piersici sau vin alb dulce
    • Sirop:600 ml apa, 2 linguri zahar,3 lingurite cafea instant
    • Decor:250 ml frisca , capsuni trase in ciocolata sau dupa propria fantezie

    Mod de preparare pentru Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema cu sampanie, mascarpone si piersici:

    Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema cu sampanie, mascarpone si piersici

     

    Incepem cu pregatirea blatului.Separam albusurile de galbenusuri.
    Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase.Adagam galbenusurile, uleiul, omogenizam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacaua. Amestecam usor cu o lingura de lemn sau spatula si turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca, apoi il taiem pe jumatate.
    Pentru sirop punem la fiert apa cu zaharul. Cand a dat primul clocot, dam vasul jos si punem cafeaua instant. Lasam siropul sa se raceasca.
    Pentru crema scurgem compotul de piersici .
    Intr-o oala cu fundul dublu frecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Intr-o craticioara incalzim 200 ml sirop de la compotul de piersici si sampania. Turnam amestecul peste galbenusuri, amestecand usor. Punem oala la foc mic si amestecam pana compozitia se ingroase, fra a fierbe. Intr-o ceasca punem gelatina la hidratat in 2-3 linguri  zeama de compot. Dam crema de oua si sampanie jos si o lasam la racit.In gelatina punem 1-2 linguri crema calda si amestecam energic. Turnam gelatina in crema de oua si amestecam . Mixam fructele din compot si adaugam piureul in crema de sampanie. 
    Mixam mascarponele , mai intai singur, apoi impreuna cu crema racita. Mixam frisca si o daugam la compozitie.
    Montam tortul in tava in care a fost copt blatul. Asezam mai intai o folie de plastic , apoi o parte dibn blatul racit.Insiropam blatul, apoi turnam 1/3 din crema. Trecem piscoturile prin sirop si le asezam peste crema, lasand cate putin spatiu intre ele. Turnam inca 1/3 din crema, apoi cel de-al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop.Asezam deasupra crema ramasa si dam tortul la rece pana a doua zi.
    Pentru decor mixam frisca si ornam tortul pe margini, apoi , dupa preferinta. Eu l-am ornat cu jumatati de capsuni trase in ciocolata topita la bain-marie cu putina frisca lichida.

    Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema cu sampanie, mascarpone si piersici

    Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema cu sampanie, mascarpone si piersici
     

     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...