Recent Posts

luni, 16 mai 2016

Pulpa de miel cu mazare, morcovi si arpagic

Pulpa de miel cu mazare, morcovi si arpagic



Pulpa de miel cu mazare, morcovi si arpagic

De cand mi-am pus in gand sa fac un miel aromat cu menta nu am mai avut liniste, asa ca in acest weekend am incins cuptorul si am pornit la treaba. A iesit delicios, as repeta operatiunea oricand , daca as mai avea un piciorus de miel.

Ingrediente pentru Pulpa de miel cu mazare, morcovi si arpagic:

  • o pulpa de miel(din spate)
  • 2 legaturi morcovi tineri
  • 450 gr mazare congelata(sau proaspata)
  • 300 gr arpagic de ceapa rosie
  • sare
  • piper negru macinat
  • menta uscata
  • maghiran uscat
  •  boia iute
  • 300 ml vin rosu
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare pentru Pulpa de miel cu mazare, morcovi si arpagic:

 Incepem pregatirea pulpei de miel cu o zi inainte. Asezam pulpa intr-o tava si o asezonam cu sare, piper, maghiran, menta si boia iute. Turnam vinul peste ea si o dam la frigider. Intoarcem ocazional pulpa pe toate partile pentru a se patrunde bine. Inainte de a o gati scoatem tava si o lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit pana pulpa se inmoaie si vinul a scazut aproape de tot. Ocazional mai turnam putina zeama din tava peste pulpa de miel
In acest moment adaugam mazarea , morcovii intregi curatati si arpagicul.

Turnam o cescuta de apa calda, uleiul, putina menta si dam la cuptor pana legumele se inmoaie si mielul se rumeneste.

Servim  mielul fierbinte impreuna cu garnitura de legume.

 

 

 

 

 

 

 

Pulpa de miel cu mazare, morcovi si arpagic

 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...