Publicat de
Ecaterina Mihaela
Prajitura cu foi cu cacao, crema de gris si gem de caise
Imi place foarte mult aceasta prajitura cu foi fragede coapte pe dosul tavii, gem dulce acrisor de caise si crema de gris. Eu am facut prajitura intr-o tava mai mica, situatie in care prajitura este mai inalta, sau , daca vreti puteti coace foile pe o tava mai mare.
Ingrediente pentru Prajitura cu foi cu cacao, crema de gris si gem de caise:
Foi:
- 15 linguri de zahar
15 linguri de apa
15 linguri ulei
2 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
2 oua
faina cat cuprinde(aproximativ 700 gr)
Crema:
- 600 ml lapte
- 5 linguri gris
- 4 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 pachet unt 82% grasime
- gem de caise
- 100 gr ciocolata+1 lingura frisca lichida pentru decor
Mod de preparare pentru Prajitura cu foi cu cacao, crema de gris si gem de caise:
Pentru foi punem zaharul si apa intr-o craticioara, pe care o asezam la foc. Amestecam continuu pana zaharul se dizolva. Dam jos craticioara si lasam sa se raceasca. Odata racita, adaugam uleiul,ouale, apoi omogenizam bine compozitia. Adaugam cacao, bicarbonatul stins si faina, pana obtinem un aluat elastic , nelipicios. Impartim aluatul in patru foi, pe care le coacem pe dosul unei tavi. Pentru a-mi fio mai usor eu intind aluatul direct pe hartie de copt, apoi asez hartie pe fundul tavii.
Dam tava la cuptor pana foaia este rumenita usor pe margini.Ciacem pe rand, toate cele 4 foi.
Pemntru crema punem la foc laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam crema jos , adaugam o lingura de unt, amestecam energic si lasam crema sa se raceasca. Dupa ce crema de gris s-a racit o mutam intr-un bol si incepem sa o mixam adaugand cate putin unt la temperatura camerei, pana ce incorporam tot untul.
Pentru a monta prajitura asezam o foaie, jumatate din crema de gris, a doua foaie, intindem un strat de gem de caise,a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Peste prajitura asezam un tocator greu si dam prajitura la rece pentru cel putin o ora.
Intre timp topim la bain-marie ciocolata si frisca(sau lapte) si turnam peste prajitura.
De preferat lasam prajitura peste noapte la frigider, pentru a se inmuia foile bine.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu