Recent Posts

marți, 11 noiembrie 2014

Prajitura festiva cu ciocolata

Prajitura festiva cu ciocolata



Prajitura festiva cu ciocolata


Este o prajitura ieftina, dar foarte gustoasa .

Ingrediente pentru  Prajitura festiva cu ciocolata :

  • blat:2 oua , 10 linguri zahar , 10 linguri ulei ,10 linguri apa ,2 linguri cacao, faina cat cuprinde(aproximativ 550 gr )1 lingurita bicarbonat stins , nuca macinata , unt topit (60 gr )
  • crema :200 gr ciocolata neagra , 4 galbenusuri , 100 gr zahar , 100 gr lapte , 250 gr unt   , 1 lingura rom

 

Mod de preparare pentru Prajitura festiva cu ciocolata :

Punem zaharul si apa intr-o craticioara la foc amestecan continuu pana zaharul se topeste . Dam jos si lasam siropul sa se raceasca .Adaugam uleiul , cacao , ouale,  si amestecam bine . Adaugam  bicarbonatul si faina  pana obtinem un aluat elastic, nelipicios . Impartim aluatul in 5 parti egale .Intindem pe rand cate o foaie pe dosul unei forme de tort , (putem sa punem hartie de copt pentru a scoate foile cat mai usor).Intindem putin foaia cu sucitorul , o punem pe dosul formei , apoi o intindem cu mana , caci foile vor fi destul de subtiri. Intepam foaia cu furculita .
Punem foaia la cuptor (180 gr C) pana este gata ,fara a se rumeni  . Cu 5 minute inainte de a fi gata scoatem foaia , o ungem cu unt topit si presaram deasupra nuca macinata .
Coacem pe rand toate foile si le lasam sa se raceasca .
Pentru crema punem galbenusurile cu zaharul , laptele si ciocolata rupta bucati intr-o craticioara cu fundul dublu . Punem craticioara la foc mic  si amestecam pana creama se ingroase .
Dam craticioara jos , punem romul si lasam sa se raceasca .
Mixam untul tinut la temperatura camerei pana isi mareste volumul . Adaugam , pe rand cate o lingura de crema racita .
Alternam foile cu crema , terminand cu foaie . Asezam   deasupra un blat de lemn mai greu si dam prajitura la rece pana a doua zi .
Prajitura festiva cu ciocolata

Prajitura festiva cu ciocolata
 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...