Recent Posts

marți, 11 noiembrie 2014

Tort cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie

Ingrediente pentru Tort cu crema de lamaie:

  • blat:5 oua , 5 linguri zahar , 5 linguri faina , coaja de lamaie , un praf de sare
  • crema:5 galbenusuri , 200 gr zahar , 75 ml zeama de lamaie , coaja rasa de lamaie , 70 gr unt,250 gr mascarpone , 200 ml frisca lichida
  • sirop:400 ml apa , 150 ml zahar ,30 ml zeama de lamaie
  • decor:200 ml frisca lichida , 2 galbenusuri , 50 gr zahar , 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare pentru  Tort cu crema de lamaie:

Incepem cu prepararea blatului .Separam albusurile si le batem impreuna cu praful de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile  omogenizam , apoi adaugam faina cernuta in ploaie . Amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o forma de tort . Dam forma la cuptor pana este gata (trece proba scobitorii) .Scoatemblatul si il lasam sa se raceasca .

Preparam siropul . Punem la foc apa, zaharul si zeama de lamaie si amestecam pana zaharul se topeste . Dam vasul jos si ilasam sa se raceasca .

Pentru crema punem galbenusurile impreuna cu zaharul , zeama de lamaie, coaja de lamaie si untul intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic . Amestecam constant pana  crema incepe sa se ingroase . Dam craticioara jos si lasam compozitia sa se raceasca . In creama racita adaugam mascarponele , omogenizam bine compozitia , apoi frisca batuta .

Taiem blatul racit pe orizontala  in 3 felii .
Montam tortul in forma in care a fost copt blatul . Alternam feliile de tort insiropate cu creama ., incepand si terminand cu blat .Dam forma la frigider pentru cateva ore .
Batem frisca ramasa si imbracam tortul .
Punem intr-o craticioara cu fund dublu  galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie . Le punem pe foc mic si amestecam pana crema se ingroase .Lasam sa se raceasca si o turnam deasupra  .
Lasam tortul la rece pana in momentul servirii .
Tort cu crema de lamaie
 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...