Recent Posts

marți, 11 noiembrie 2014

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac


Placinta cu dovleac

Ingrediente pentru Placinta cu dovleac :

  • aluat :7linguri  rase faina+1 pachet unt 82% , 14 linguri faina , 1 cana sifon , un praf de sare , 1 lungura ulei , 1 lingura otet
  • 600 gr dovleac ras ,200 ml zeama de portocale , 2-3 linguri zahar , coaja rasa  de portocala , scortisoara macinata
  • 1 lingura unt topit+2 linguri zahar tos pentru uns placinta 
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare pentru Placinta cu dovleac :

Incepem cu prepararea aluatului.Amestecam  untul cu cele 7 linguri faina pana la omogenizare si le lasam deoparte .Intr-o cana punem sifon, ulei , otet si putina sare .Punem cele 14 linguri faina intr-un castron  ,facem o adancitura si turnam sifonul. Framantam un aluat elastic pe care il intindem sub forma de dreptunghi .
Impartim amestecul de unt si faina in trei parti egale .Ungem aluatul cu o parte de unt, apoi pliem aluatul aducand pe rand spre mijloc marginile laterale ale dreptunghiului.

Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute, apoi  repetam operatiunea de inca 2 ori, inclusiv tinutul la frigider .
Punem dovleacul ras intr-o craticioara cu zaharul , zeama si coaja de portocala . Acoprim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic . Amestecam din cand in cand pana dovleacul se inmoaie bine si zeama scade  de tot . Dam vasul jos, punem scortisoara si lasam sa se raceasca .
Impartim aluatul in 2 parti egale .
Intindem  cu sucitorul o foaiepe care o asezam  intr-o tava , o intepam cu  furculita din loc in loc , punem umplutura de dovleac , apoi intindem cea de-a doua foaie .O intepam cu furculita , o ungem cu unt topit ,presaram zaharul si o dam la cuptor pana se rumeneste usor . Lasam placinta sa se raceasca, apoi o presaram cu zahar pudra si o portionam .
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...