Recent Posts

sâmbătă, 7 iunie 2014

Prajitura fina cu rom si gem de caise

Prajitura fina cu rom si gem de caise

Prajitura fina cu rom si gem de caise

Aceasta prajitura este de departe prajitura mea preferata . Pe cat este de simpla , pe atat este de buna .Secretul este sa aveti un rom de buna calitate  .

Ingrediente pentru Prajitura fina cu rom si gem de caise :

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare 
  • un borcan gem de caise
  • 300 gr unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • o mana stafide
  • 100 ml rom
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr nuca macinata+pentru decor

Mod de preparare pentru Prajitura fina cu rom si gem de caise :

Incepem cu blatul . Separam oule . Batem albusurile spuma tare cu sarea , apoi adaugam zaharul . Batem in continuare pana capata consistenta unei smantani . Amestecam galbenusurile cu uleiul si turnam peste albusuri. Mixam compozitia .Cernem faina deasupra impreuna cu praful de copt  si amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o tava si o dam la cuptor pana trece proba scobitorii .Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca  , apoi o taiem in doua parti inegale . Partea mai groasa o asezam pe un blat de lemn si o ungem cu gem de caise .
Partea mai subtire o punem in robot si o maruntim bine .
Punem stafidele la inmuiat in rom , amestecand din cand in cand , astfel ca stafidele sa fie bine hidratate (sau romate)
Batem untul la temperatura camerei cu zaharul pudra . Adaugam cacao , nuca macinata  si blatul maruntit . Mixam bine compozitia . La sfarsit adaugam stafidele  cu rom cu tot (daca nu a fost absorbit in totalitate) . 
Intindem crema peste gemul de caise .
Deasupra punem nuca macinata si dam prajitura la rece pentru cel putin o ora . Portionam prajitura inainte de servire .
Prajitura fina cu rom si gem de caise

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...