Recent Posts

sâmbătă, 7 iunie 2014

Inghetata de vanilie cu fructe deshidratate si gem de capsuni

Inghetata de vanilie cu fructe deshidratate si gem de capsuni

Inghetata de vanilie cu fructe deshidratate si gem de capsuni

Ador inghetata de vanilie , asa ca mereu caut cate ceva sa o imbogatesc . De data aceasta am combinat-o cu fructe deshidratate si gem de capsuni . Este o combinatie fericita , caci capsunele ii dau o aroma deosebita .

Ingrediente pentru Inghetata de vanilie cu fructe deshidratate si gem de capsuni :

  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 baton de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 100 ml frisca
  • un borcan gem de capsuni
  • 50 gr coacaza deshidratate
  • 70 gr caise deshidratate
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura zahar
  • frunze de menta pentru decor

Mod de preparare pentru Inghetata de vanilie cu fructe deshidratate si gem de capsuni :

 Facem mai intai inghetata de vanilie  .Punem la fiert laptele cu batonul de vanilie , apoi il dam deoparte si il acoperim . Il lasam pana devine caldut  , apoi dizolvam in el amidonul . Punem galbenusurile intr-o craticioara cu fund dublu si le frecam cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleza volumul si se albesc . Adaugam laptele caldut amestecand mereu . Punem  craticioara la foc foarte mic si amestecam pana crema se ingroase , fara a fierbe . Dam jos craticiora , o punem cu fundul in apa rece si amestecam pana compozitia se raceste .  Batem frisca si o incorporam in compozitie . Turnam compozitia intr-o forma  si o dam la congelator . Amestecam din cand in  cand  in ea pentru a nu se forma ace de gheata .                                                                                                                                            .Taiem caisele cubulete .Dupa 2 ore scoatem inghetata si o amestecam cu fructele deshidratate . Intr-o forma asezam folie de plastic , jumatate din inghetata , intindem gemul de capsuni , apoi  punem restul de inghetata . Dam forma la congelator pentru inca 1-2 ore . 
Pentru sosul de ciocolata dizolvam amidonul in laptele rece  intr-un vas cu fundul dublu . Punem si ciocolata cubulete , zaharul  si asezam vasul la foc mic . Amestecam pana sosul se ingroase ,fara a fierbe .Il lasam sa se raceasca .                                                                                                                 Scoatem inghetata de la congelator , o punem pe platoul de servit , o stropim cu sos de ciocolata si o ornam cu frunze de menta .


Inghetata de vanilie cu fructe deshidratate si gem de capsuni

Inghetata de vanilie cu fructe deshidratate si gem de capsuni

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...