Recent Posts

joi, 3 ianuarie 2013

Tort cu crema de iaurt si visine

Tort cu crema de iaurt si visine

Tort cu crema de iaurt si visine

Ingrediente:

  • blat:4 oua,4 linguri zahar ,3 linguri faina,2 linguri cacao
  • crema:400 ml iaurt natural,5 linguri zahar pudra,1 plic gelatina,200 ml  frisca lichida,300 gr visine congelate
  •  decor:150 ml frisca lichida,1 plic gelatina

Mod de preparare:

 Pentru prepararea tortului cu crema de iaurt si visine incepeti cu prepararea blatului .
Pentru blat separati albusurile pe care le bateti cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare .Adaugati galbenusurile ,omogenizati ,apoi adaugati  faina amestecata cu cacaua.Amestecati usor ,apoi turnati compozitia intr-o forma tapetata si dati la cuptor pana este gata .Lasati sa se raceasca ,apoi taiati blatul in 2 felii pe orizontala.
Visinele fara samburi le puneti la foc cu 450 ml apa si 2-3 linguri zahar ,le lasati sa dea un clocot ,apoi dati jos.Scurgeti visinule si pastrati lichidul.
Hidratati gelatina in 70 ml zeama de la visine ,apoi incalziti-o usor la foc mic ,fara a fierbe.
Bateti iaurtul cu zaharul ,apoi adaugati gelatina ,omogenizati ,apoi amestecati cu frisca batuta spuma tare .Cu jumatate din zeama de la visine insiropati feliile de blat .
Pentru a monta tortul puneti o felie de blat ,insiropati ,puneti jumatate de crema ,presarati visinele scurse ,al doilea blat ,apoi imbracati tortul in restul de crema .Dati la rece pana pregatiti jeleul de visine .Hidratati gelatina in restul de zeama de visine (200 ml ),eventual cu inca o lingura de zahar.Puneti la foc si amestecati  pana se dizolva complet ,fara a fierbe.Turanati jeleul intr-o forma mai intinsa ,puneti-l la rece pana se intareste ,apoi taiati forme ,dupa bunul plac.
Ornati tortul cu frisca si formele de jeleu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...