Publicat de
Ecaterina Mihaela
Curcan in aspic
Ingrediente:
- 2 aripi de curcan
- 200 gr mazare
- 1 morcov
- piper boabe
- 2 foi de dafin
- 1 plic gelatina
- sare
Mod de preparare:
Aripile bine curatate si spalate se pun la fiert intr-o cantitate dubla de apa rece.Se spumeaza bine ,din cand in cand.Se fierb la foc mic ,adaugand piperul ,foile de dafin si putina sare..Cand sunt aproape fierte se adauga morcovul si mazarea.Se scurg legumele si carnea,aruncand foile de dafin si piperul si pastrand zeama pe care o potrivim de sare .Se hidrateaza gelatina in putina apa rece ,apoi se adauga in lichidul fierbinte.Se lasa sa se raceasca.Morcovul se taie cubulete.Se aseaza intr-o forma straturi alternative de morcov,mazare si carnea taiata cubulete.Se da la frigider pentru cateva ore .Inainte de servire se scufunda vasul cu fundul intr-un vas cu apa fierbinte ,apoi se rastoarna pe un platou.
1 comentarii:
Cu siguranta a fost foarte bun! Un an nou fericit iti doresc!
Trimiteți un comentariu