Recent Posts

vineri, 4 ianuarie 2013

Curcan in aspic

Curcan in aspic


Ingrediente:

  • 2 aripi de curcan
  • 200 gr mazare 
  • 1 morcov
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 1 plic gelatina
  • sare

Mod de preparare:

Aripile bine curatate si spalate se pun la fiert intr-o cantitate dubla de apa rece.Se spumeaza bine ,din cand in cand.Se fierb la foc mic ,adaugand piperul ,foile de dafin si putina sare..Cand sunt   aproape fierte  se adauga morcovul  si mazarea.Se scurg legumele si carnea,aruncand foile de dafin si piperul si pastrand zeama pe care o potrivim de sare  .Se hidrateaza gelatina in putina apa rece ,apoi se adauga in lichidul fierbinte.Se lasa sa se raceasca.Morcovul se taie cubulete.Se aseaza intr-o forma straturi alternative de morcov,mazare si carnea taiata cubulete.Se da la frigider pentru cateva ore .Inainte de servire se  scufunda vasul cu fundul intr-un vas cu apa fierbinte ,apoi se rastoarna pe un platou. 

1 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Cu siguranta a fost foarte bun! Un an nou fericit iti doresc!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...