Recent Posts

joi, 3 ianuarie 2013

Tort cu cafea si crema de coniac

Tort cu cafea si crema de coniac

Tort cu cafea si crema de coniac

Ingrediente pentru Tort cu cafea si crema de coniac :

  • blat:5 oua,7 linguri zahar,4 linguri faina ,1 lingura cacao neagra,1 lingura cafea solubila
  • crema:1 plic gelatina,4 galbenusuri,300 ml frisca lichida,4 linguri zahar,2 linguri zeama de lamaie,60 ml coniac
  • sirop:2 linguri cafea solubila,150 ml apa,1 lingura zahar

Mod de preparare pentru Tort cu cafea si crema de coniac

Pentru blat separati albusurile si le bateti spuma tare cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare .Adaugati galbenusurile amestecate cu cafeaua dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte ,omogenizati ,apoi adaugati faina amestecata cu cacao.Amestecati usor ,turnati amestecul intr-o forma de tort tapetata si dati la cuptorul preincalzit pana este gata.Lasati blatul sa se raceasca ,apoi taiati-l in 2-3 felii pe orizontala.
Pentu sirop fierbeti apa cu zaharul ,apoi dati jos si puneti cafeaua .Lasati sa se raceasca.
Pentru crema bateti galbenusurile cu zaharul ,coniacul si sucul de lamaie in bain-marie.Dizolvati gelatina in putina apa rece ,apoi adaugati-o la compozitie ,cand aceasta este aproape gata .Omogenizati  ,apoi lasati sa se raceasca.Bateti frisca si amestecati-o cu crema racita.
Insiropati feliile de tort si alternati-le cu crema.Imbracati tortul in crema si ornati cu boabe de cafea sau dupa bunul plac.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...