Publicat de
Ecaterina Mihaela
Tarta cu branza de capra
Ingrediente Tarta cu branza de capra:
- aluat din 140 gr unt,280 gr faina,sare,1 ou,2 linguri apa rece
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 180 ml lapte
- sare
- piper negru macinat
- 3 oua
- 200 gr branza de capra
Mod de preparareTarta cu branza de capra:
Pentru aluatul fraged cerneti faina intr-un castron ,faceti o adancitura si puneti untul taiat bucatele si sarea.Framantati pana obtineti un aluat sfaramicios.Bateti oul cu o lingura apa rece si turnati peste aluat .Framantati rapid un aluat elastic.Daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de apa rece.Inveliti aluatul in folie de plastic si dati-l la rece pentru cel putin o ora.
Incingeti cuptorul la 200 de grade.Ungeti forma de tarta cu unt.Intindeti aluatul cu sucitorul si puneti-l in forma ,ridicandu-l si pe marginile formei .Intepati-l cu furculita si dati-l la cuptor 10 minute.
Curatati usturoiul si tocati-l marunt .Caliti-l cateva secunde in untul topit.Adaugati faina ,amestecati ,apoi turnati laptele ,amestecand continuu.Puneti busuiocul ,cimbru sare ,piper.Lasati sa fiarba cateva minute ,pana se ingroase.Dati jos ,lasati sa se racoreasca apoi adaugati galbenusurile .Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare si adaugati cu grija la amestecul cu galbenusuri .Scoateti tarta din cuptor ,reduceti usor focul ,presarati deasupra branza sfaramata si turnati amestecul de oua.Dati la cuptor pana devine aurie.Serviti tarta calda.
4 comentarii:
Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!
Multumesc ,asemenea !
E super tarta! Sa ai un an nou fericit si implinit!
Multumesc! Iti doresc un an cu sanatate si impliniri !
Trimiteți un comentariu