Cozonac cu stafide si fulgi de migdale
Ingrediente Cozonac cu stafide si fulgi de migdale:
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie
- 125 ml ulei
- 50 gr unt
- 150 gr zahar
- 375 ml lapte
- 2 galbenusuri+1 ptr uns
- arome(coaja de portocala ,lamaie ,vanilie)
- 100 gr stafide
- 2 linguri rom
- 100 gr fulgi de migdale
Mod de preparare Cozonac cu stafide si fulgi de migdale :
Preparam maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani .O lasam la cald sa dospeasca.Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc in care punem restul de zahar ,galbenusurile,restul de lapte,aromele.Framantam pana nu se mai lipeste de maini,apoi adaugam uleiul si untul. Framantam pana se incorporeaza complet si o lasam la cald ,acoperita cu un prosop pana isi dubleaza volumul.Intre timp inmuiem stafidele in rom ,amestecand din cand in ele .Punem stafidele ,omogenizam ,apoi impartim aluatul in 2 fasii pe care le impletim.Punem cozonacul intr-o tava unsa cu unt il lasam sa creasca 20 de minute apoi,il ungem cu galbenusul batut cu o lingura de lapte , presaram fulgii de migdale si il dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.Il lasam sa se raceasca complet ,apoi il scoatem din forma si presaram zahar pudra .
Si pentru ca mi-a placut foarte mult acest cozonac l-am refacut zilele acestea .
De data aceasta am folosit un plic de drojdie uscata (7gr) in loc de drojdia proaspata .
Si pentru ca am avut mai mult timp am reusit sa fac si ceva poze din timpul prepararii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu