Recent Posts

duminică, 21 octombrie 2012

Cotlete de porc cu portocale

Cotlete de porc cu portocale

Cotlete de porc cu portocale

Ingrediente Cotlete de porc cu portocale :

  • 4 cotlete de porc cu os
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 portocale medii
  • 3 cepe verzi
  • 150 ml supa de legume
  • 100 ml sos de rosii
  • 700 gr cartofi mici
  • 1 lingura unt
  • condimente pentru cartofi

 Mod de preparare Cotlete de porc cu portocale :

Se   sareaza si se pipereaza cotletele si se prajesc in uleiul incins  pe ambele parti cate 3-4 minuteSe scot si se pastreaza calde..Se rade o portocala,apoi se decojesc  bine si se taie rondele .Se curate ceapa verde,se spala si se taie marunt.Se pune la calit  in uleiul in care am prajit cotletele si se lasa 2-3 minute pana se desface,apoi se stinge cu supa  si sosul de rosii.Se lasa sa dea 2-3 clocote,se pun cotletele cu zeama pe care au lasat-o,feliile de portocale,putina sare si piper (sa iasa mai picant) .Se servesc cotletele cu sos peste ele ,felii de portocale si garnitura de cartofi.
Pentru garnitura de cartofi se fierb cartofii in coaja,bine spalati in prealabil,in apa cu sare ,pana se inmoaie,avand grija sa nu se sfarame.Se ia de pe foc cand sunt gata,se clatesc cu apa rece,se curata  si se trag in tigaie in unt si amestecul de condimente.Eu am folosit un amestec floral,rozmarin si piper .Serviti cotletele langa  un Caloian Feteasca Neagra de la Oprisor.
Cotlete de porc cu portocale
Cotlete de porc cu portocale




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...