Recent Posts

luni, 13 decembrie 2021

Conopida pane la cuptor

 

Conopida pane la cuptor

Ingrediente:

  • 1 conopida mica(700 gr)
  • 2-3 oua
  • sare
  • piper negru macinat
  • piper rosu
  • rozmarin uscat
  • 3 -4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • optional pesmet
Mod de preparare:
Rupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem.
Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida.
Fierbem la foc mic 10 minute, astfel incat conopida sa fie doar putin moale.
Scurgem conopida si o lasam sa se racoreasca.
Intr-un castron batem ouale cu sare, piper, rozmarin si 1 lingura faina.
Restul de faina o punem intr-un alt castronel.
Trecem fiecare buchetel de conopida prin faina, apoi prin amestecul de faina si le asezam intr-o tava pe hartie de copt.
Daca vrem sa fie crocanta la sfarsit o trecem prin pesmet.
Stropim cu ulei si dam tava la cuptor la foc iute pana se rumeneste usor.
Servim conopida cu sos de usturoi cu iaurt.





Conopida pane la cuptor


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...