Ingrediente:
- 1 conopida mica(700 gr)
- 2-3 oua
- sare
- piper negru macinat
- piper rosu
- rozmarin uscat
- 3 -4 linguri faina
- 2 linguri ulei
- optional pesmet
Mod de preparare:
Rupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem.
Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida.
Fierbem la foc mic 10 minute, astfel incat conopida sa fie doar putin moale.
Scurgem conopida si o lasam sa se racoreasca.
Intr-un castron batem ouale cu sare, piper, rozmarin si 1 lingura faina.
Restul de faina o punem intr-un alt castronel.
Trecem fiecare buchetel de conopida prin faina, apoi prin amestecul de faina si le asezam intr-o tava pe hartie de copt.
Daca vrem sa fie crocanta la sfarsit o trecem prin pesmet.
Stropim cu ulei si dam tava la cuptor la foc iute pana se rumeneste usor.
Servim conopida cu sos de usturoi cu iaurt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu