Recent Posts

marți, 26 octombrie 2021

Ciuperci champignon cu quinoa

 

Ciuperci champignon cu quinoa

Ingrediente:

  • 400 gr ciuperci champignon
  • 100 gr quinoa alba
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • zeama de lamaie dupa gust
  • patrunjel verde
  • 1 lingura amestec de legume uscate
Mod de preparare:

Trecem rapid ciupercile aflate intr-o sita printr-un  jet de apa rece si le scurgem.
Taiem ciupercile in sferturi dupa ce le-am taiat putin din codite.


Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline.
Adaugam usturoiul si creanguta de rozmarin.Cand usturoiul si-a eliberat aroma adaugam ciupercile.Stoarcem zeama de lamaie si acoperim cu un capac.



Lasam ciupercile la foc pana se inmoaie si s-a scurs toata zeama, iar ele s-au rumonenit usor. Daca este nevoie mai picuram putina apa. Cand aproape sunt gata adaugam sare si piper dupa gust.
Punem quinoa intr-un vas , acoperita cu apa rece pentru jumatate de ora, apoi o scurgem.
O punem la foc intr-o oala acoperita cu un capac,impreuna cu 300 ml apa si amestecul de legume pentru 10 minute sau pana apa este absorbita.
Oprim  focul si o  mai lasam cateva minute acoperita.
Amestecam ciupercile racite cu quinoa si patrunjelul verde.




Ciuperci champignon cu quinoa



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...