Ingrediente:
- 400 gr ciuperci champignon
- 100 gr quinoa alba
- 1 lingura ulei de masline
- 1 crenguta de rozmarin
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper negru proaspat macinat
- zeama de lamaie dupa gust
- patrunjel verde
- 1 lingura amestec de legume uscate
Mod de preparare:
Trecem rapid ciupercile aflate intr-o sita printr-un jet de apa rece si le scurgem.
Taiem ciupercile in sferturi dupa ce le-am taiat putin din codite.
Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline.
Adaugam usturoiul si creanguta de rozmarin.Cand usturoiul si-a eliberat aroma adaugam ciupercile.Stoarcem zeama de lamaie si acoperim cu un capac.
Lasam ciupercile la foc pana se inmoaie si s-a scurs toata zeama, iar ele s-au rumonenit usor. Daca este nevoie mai picuram putina apa. Cand aproape sunt gata adaugam sare si piper dupa gust.
Punem quinoa intr-un vas , acoperita cu apa rece pentru jumatate de ora, apoi o scurgem.
O punem la foc intr-o oala acoperita cu un capac,impreuna cu 300 ml apa si amestecul de legume pentru 10 minute sau pana apa este absorbita.
Oprim focul si o mai lasam cateva minute acoperita.
Amestecam ciupercile racite cu quinoa si patrunjelul verde.








0 comentarii:
Trimiteți un comentariu