Ingrediente:
- 2-3 dovlecei tineri
- 1 cartof mare sau 2 mici
- sare
- piper negru macinat
- 1 lingura mustar
- 1 lingura zeama de lamaie
- 70 ml ulei
- busuioc uscat
Mod de preparare:
Curatam dovleceii de coaja si ii taiem cuburi.
Ii punem la fiert pana se inmoaie intr-un oala acoperiti cu apa si un praf de sare.
Scurgem dovleceii bine si ii lsam sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit ii mixam bine.
Procedam la fel si cu cartoful intr-un vas separat.
Dupa ce s-a racit il presam cu dosul unei furculite, adaugam mustarul,sare, zeama de lamaie si frecam cu uleiul obtinand o maioneza de post.
Amestecam cele 2 compozitii la care adaugam piperul si busuiocul.
Dam salata la rece pana in momentl servirii.
Servim cu paine prajita.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu