Ingrediente:
- 2 dovlecei mici sau 1 mai mare
- 5 oua
- sare
- piper negru macinat
- 1 lingura ulei
- 70 gr telemea oaie sfaramata
Mod de preparare:
Spalam dovleceii si ii curatam de coaja.
Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare.
Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute.
Incintam uleiul intr-o tigaie antiaderenta si punem dovleceii rasi.
Amestecam ocazional pana se inmoaie.
Presaram deasupra telemeaua sfaramata(putem sa oprim putina pentru decor)
Batem ouale intr-un castron impreuna cu piperul. Turnam ouale peste dovlecei si branza si acoperim cu un capac.Lasam 2-3 minute dupa care asezam o farfurie deasupra tigaii si rasturnam omleta.
Punem din nou omleta in tigaie cu partea cealalta si o mai lasam 2-3 minute acoperita.
Rasturnam omleta pe o farfurie si presaram deasupra branza oprita.
Servim omleta imediat cu paine prajita.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu