Recent Posts

duminică, 4 iulie 2021

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

 

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mici sau 1 mai mare
  • 5 oua
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • 70 gr telemea oaie sfaramata
Mod de preparare:
Spalam dovleceii si ii curatam de coaja.
Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare.
Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute.
Incintam uleiul intr-o tigaie antiaderenta si punem dovleceii rasi.
Amestecam ocazional pana se inmoaie.
Presaram deasupra telemeaua sfaramata(putem sa oprim putina pentru decor)
Batem ouale intr-un castron impreuna cu piperul. Turnam ouale peste dovlecei si branza si acoperim cu un capac.Lasam 2-3 minute dupa care asezam o farfurie deasupra tigaii si rasturnam omleta.
Punem din nou omleta in tigaie  cu partea cealalta si o mai lasam 2-3 minute acoperita.
Rasturnam omleta pe o farfurie si presaram deasupra branza oprita.
Servim omleta imediat cu paine prajita.






Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...