Recent Posts

miercuri, 26 mai 2021

Drob de miel in aluat

 

Drob de miel in aluat


Ingrediente:

Aluat:

  • 3 oua
  • 80 gr unt
  • 220-250 gr faina
  • sare
Umplutura:
  • organele de la un miel(plaman, ficat, inima, rinichi)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 oua+1 ptr uns
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 felie de paine inmuiata in apa sau lapte
Mod de preparare:

Spalam bine organele, le taiem in bucati mai mici si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu sare.
Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, dupa care le taiem in bucati mai mici si dam prin masina de tocat carne cu gauri mai mari impreuna cu ceapa verde.
Daca dorim putem sa le tocam la cutit marunt.
Taiem marunt mararul si patrunjelul spalate  si le amestecam cu  organele tocate , felia de paine inmuiata in apa sau lapte stoarsa bine, ouale intregi, sare si piper.
Pentru aluat amestecam bine untul la temperatura camerei, sare, ouale si faina pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.
Pe un blat infainat intindem aluatul sub forma de dreptunghi cat mai mare, astfel incat sa putem inveli cu el drobul.
Asezam o hartie de copt in tava in care vom coace drobul.
Intindem aluatul, apoi punem umplutura.
Aducem aluatul peste umplutura.
Daca dorim putem face diverse forme pe care sa le asezam deasupra.
Sigilam bine aluatul, astfel incat sa nu se reverse umplutura si ungem cu un ou batut cu i lingura de apa sau lapte.
Dam forma la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Daca dorim putem aseza la mijlocul compozitiei oua fierte in lungul tavii.







Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...