Recent Posts

duminică, 11 aprilie 2021

Toba de casa

 

Toba de casa

Ingrediente:

  • 2 bucati inima de porc
  • 2 bucati limba de porc
  • 1/2 capatana
  • 500 gr gusa de porc
  • 1 plic gelatina
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
Mod de preparare:
Taiem inimile in 4, limbile in doua si le tinem jumatate de ora in apa rece.
Le punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaeasca putin.
Spumam bine si fierbem pana se inmoaie bine.Scoatem carnea si pastram zeama.
Procedam la fel cu capatana si gusa de porc.In zeama in care  fierb adaugam piperul si  foile de dafin.
Taiem   cubulete  toate ingredientele fierte, indepartand pielitele, resturi de oase.
Amestecam bine si le asezam intr-o tava de chec pe care am pus folie alimentara.
Zeama ramasa  o strecuram.
Punem deoparte 2 cani pe care le infierbantam  pe foc.
Punem sare dupa gust.
Oprim focul si punem usturoiul pisat.
Hidratam gelatina  in 3 linguri apa rece si o adaugam in zeama fierbinte.
Lasam zeama sa se racoreasca si o turnam peste carne.
Acoperim cu folie de plastic si dam forma la frigider peste noapte sau pentru cateva ore cel putin,
Servim toba cu sos de hrean.





Toba de casa





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...