Recent Posts

sâmbătă, 17 aprilie 2021

Ciuperci pleurotus in sos cremos



Ciuperci pleurotus in sos cremos

 Ingrediente:

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 30 gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • 150 gr iaut in stil grecesc 10% grasime
  • 50 gr branza Philadelphia
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat
  • marar verde
Mod de preparare:
Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin.
Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile.Acoperim cu un capac si le lasam sa se inmoaie.Daca este nevoie putem sa mai picuram putina apa.
Cand ciupercile incep sa se inmoaie adaugam ceapa tocata fin. si putina sare Lasam sa se rumeneasca usor ciupercile impreuna cu ceapa.
Amestecam amidonul cu laptele si turnam peste ciuperci.Adaugam piperul si rozmarinul.
Fierbem pana sosul se leaga bine.
Adaugam iaurtul si crema de branza si omogenizam bine.
Potrivim de sare.Lasam la foc pana la primul clocot. 
Adaugam mararul si oprim focul.
Servim ciupercile cu mamaliga sau cu paine prajita.






Ciuperci pleurotus in sos cremos

Ciuperci pleurotus in sos cremos

Ciuperci pleurotus in sos cremos

Ciuperci pleurotus in sos cremos


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...