Recent Posts

vineri, 12 martie 2021

Supa crema de spanac

 

Supa crema de spanac

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 300 gr spanac proaspat
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura faina de naut
  • 150 gr smantana
  • ou fiert si paine prajita pentru servit
Mod de preparare:
Curatam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba.
In uleiul incins intr-o  oala punem morcovul si un praf de sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa se inmoie putin, apoi adaugam partea alba de la ceapa verde.
Curatam frunzele de spanac si le spalam bine in mai multe ape.
Cand legumele s-au inmuiat adaugam spanacul si partea verde de la ceapa.
Acoperim cu un capac si le lasam sa se inmoaie.
Adaugam faina de naut si amestecam energic.
Stingem cu apa cat sa acopere , adaugam piper si fierbem 15 minute.
Mixam bine compozitia cu un mixer de mana, mai adaugam apa daca mai este nevoie si potrivim de sare.Dam cateva clocote, apoi adaugam smantana frecata cu 2 linguri apa rece.Omogenizam bine si lasam sa se infierbante, fara a mai clocoti.
Servim supa crema cu paine prajita si ou fiert tare.





Supa crema de spanac


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...