Recent Posts

sâmbătă, 27 martie 2021

Rata la Crock-Pot

 

Rata la Crock-Pot

Ingrediente:

  • 1 rata 
  • sare
  • piper negru macinat
  • maghiran uscat
  • zeama de la 2 portocale
  • 1 lingurita zahar brun
Mod de preparare:
Intr-un ibric punem zeama de portocale si zaharul brun.
Il punem la foc  si amestecam continuu pana se topeste zaharul.
Dam jos adaugam sare, piper, maghiranul si il lasam sa se raceasca.
Rata  trebuie sa fie  bine curatata, spalata si stearsa bine de apa.
Crestam usor pielea de pe piept, avand grija sa nu patrundem adanc.
Ungem bine rata cu amestecul de condimente.
Pornim aparatul Crock-Pot si setam functia de gatire lenta pentru 4 ore.
Cand s-a auzit semnalul ca aparatul este pregatit asezam rata. cu pieptul in jos.
La jumatateaa timpului putem sa o intoarcem invers.
Punem capacul si lasam sa treaca timpul aferent.
La nevoie prelungim timpul.
Cand timpul a expirat putem comuta pe functia sotare pentru cateva minute.
Servim rata cu piure de cartofi si salata verde.



Rata la Crock-Pot

Rata la Crock-Pot

Rata la Crock-Pot

Rata la Crock-Pot


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...