Recent Posts

sâmbătă, 27 martie 2021

Prajitura cu blat de bezea si crema de iaurt

 



Prajitura cu blat de bezea  si crema de iaurt


Ingrediente:

Blat:

  • 11 albusuri
  • 11 linguri zahar
  • 8 linguri nuca de cocos+ pentru presarat deasupra
  • 4 linguri faina
  • 5 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 200 gr merisoare congelate
Crema:
  • 550 gr iaurt in stil grecesc cu  ananas, portocale si mandarine
  • 300 gr frisca
  • 15 gr gelatina
  • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt.
Amestecam usor cu o spatula, apoi incorporam  merisoarele.
Asezam jumatate de compozitie in tava mare de aragaz pe  hartie de copt.
Coacem 15-20 de minute la 170 de grade pana se rumeneste usor.
Procedam la fel si cu cea de a doua   jumatate.
Lasam foile sa se raceasca.Taiem fiecare foaie  pe jumatate , obtinand astfel 4 bucati egale.






Pentru crema punem mai intai la hidratat gelatina in 6 linguri apa rece.
Batem frisca  rece de la frigider pana se tine bine.
Infierbantam gelatina la bain marie sau la cuptorul cu microunde si o amestecam cu 1 lingura de frisca, apoi  o turnam peste toata frisca si omogenizam.
Adaugam iaurtul si zaharul pudra si amestecam usor cu o spatula.



Montam prajitura pe un platou alternand blaturile cu crema.

Deasupra presaram nuca de cocos.

Dam prajitura la rece pana in momentul servirii cand o portionam.





Prajitura cu blat de bezea  si crema de iaurt

Prajitura cu blat de bezea  si crema de iaurt

Prajitura cu blat de bezea  si crema de iaurt

Prajitura cu blat de bezea  si crema de iaurt

Prajitura cu blat de bezea  si crema de iaurt

Prajitura cu blat de bezea  si crema de iaurt



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...