Blat:
- 11 albusuri
- 11 linguri zahar
- 8 linguri nuca de cocos+ pentru presarat deasupra
- 4 linguri faina
- 5 gr praf de copt
- un praf de sare
- vanilie
- 200 gr merisoare congelate
Crema:
- 550 gr iaurt in stil grecesc cu ananas, portocale si mandarine
- 300 gr frisca
- 15 gr gelatina
- 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt.
Amestecam usor cu o spatula, apoi incorporam merisoarele.
Asezam jumatate de compozitie in tava mare de aragaz pe hartie de copt.
Coacem 15-20 de minute la 170 de grade pana se rumeneste usor.
Procedam la fel si cu cea de a doua jumatate.
Lasam foile sa se raceasca.Taiem fiecare foaie pe jumatate , obtinand astfel 4 bucati egale.
Pentru crema punem mai intai la hidratat gelatina in 6 linguri apa rece.
Batem frisca rece de la frigider pana se tine bine.
Infierbantam gelatina la bain marie sau la cuptorul cu microunde si o amestecam cu 1 lingura de frisca, apoi o turnam peste toata frisca si omogenizam.
Adaugam iaurtul si zaharul pudra si amestecam usor cu o spatula.
Deasupra presaram nuca de cocos.
Dam prajitura la rece pana in momentul servirii cand o portionam.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu