Recent Posts

joi, 4 martie 2021

Piure de spanac cu ou

 

Piure de spanac cu ou

Ingrediente:

  • 500 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper negru macinat
  • marar verde
  • oua ochiuri pentru servit
Mod de preparare:
Curatam spanacul bine, rupem coditele si il spalam bine. Il scurgem intr-o sita.
Intr-o craticioara punem 1 l de apa si cand aceasta clocoteste adaugam putina sare si spanacul.
Fierbem 5 minute, oprim focul si strecuram spanacul, pastrand zeama.
Scoatem spanacul pe un tocator si il maruntim bine.
Intr-o  craticioara punem uleiul si cand se incinta adaugm ceapa tocata fin si putina sare.
Amestecam ocazional pana se inmoaie, apoi adaugam spanacul. Omogenizam bine, frecand cu dosul unei linguri de lemn astfel incat spanacul sa fie bine maruntit. Adaugam faina, omogenizam, apoi turnam cate putin din zeama in care a fiert spanacul.Potrivim de sare, daca mai este nevoie, adaugam piper dupa gust si fierbem  aproximativ 15 minute pana se leaga bine
Servim piureul simplu sau cu oua ochiuri.




Piure de spanac cu ou


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...