Recent Posts

sâmbătă, 20 februarie 2021

Tochitura dunareana

Tochitura dunareana

 Ingrediente:

  • 2-3 rinichi de porc
  • 350 gr pulpa de porc
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 300 gr rosii pasate
  • 3-4 catei de usturoi
  • mamaliga pentru servit
  • telemea rasa de oaie pentru servit
Mod de preparare:
Taiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime.
Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet.
Ii lasam asa 1-2 ore.Scurgem rinichii, ii spalam bine si ii mai lasam 1/2 de ora in apa rece.
Carnea o taiem cubulete de marime potrivita.
Intr-o cratita punem uleiul si rinichii. Ii lasam pana se albesc bine pe toate partile, dupa care adaugam si carnea.Amestecam ocazional. Cand bucatile de carne s-au albit si ele punem ceapa tocata fin.
Acoperim cu un capac si lasam la foc mic, amestecand ocazional pana zeama scade bine.
Adaugam cimbrul, foile de dafin si acoperim cu apa fierbinte.
Fierbem pana apa a scazut aproape toata.
Daca carnea nu este suficient de moale putem sa mai adaugam apa calda.
Adaugam pasta de ardei, rosiile, sare si piper dupa gust si fierbem pana sosul se leaga. Oprim focul si adaugam usturoiul tocat fin.
Servim tochitura cu mamaliga si branza telemea de oaie rasa.







Tochitura dunareana



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...